Audiospelers aansluiten

De Airlite beschikt over 8 kanalen met een line-in waarop je analoge audio-apparaten kunt aansluiten met een ongebalanceerde RCA-connector. Deze stekkers worden ook wel tulp- of cinch-connector genoemd. Hiermee sluit je CD-spelers, minidiscs en voorversterkte platenspelers aan op de ingangen met label ‘Line’. Houd er bij het aansluiten rekening mee dat alleen de kanalen 1 t/m 3 beschikken over een ingebouwde equalizer.

Airlite backpanel (line)
De 8 line-ingangen bieden ruimte voor CD-, MD-, LP- en andere audiospelers met een analoge aansluiting.

Microfoons aansluiten

Alle kanalen zijn voorzien van dual inputs, wat betekent dat je er 2 apparaten tegelijk op kunt aansluiten. Elk kanaal beschikt zoals hierboven beschreven over een line-ingang. Kanalen 1 t/m 3 beschikken daarnaast als tweede ingang over een mic-in. Hier kun je een microfoon met een XLR-connector op aansluiten. De Airlite levert fantoomvoeding aan de microfoon.

Airlite backpanel (mic)
Op kanaal 1 t/m 3 kun je tot 3 microfoons aansluiten.

Boven kanaal 1 t/m 3 vind je een knop met de tekst ‘Line / Mic’ waarme je kunt schakelen tussen de 2 ingangen van een kanaal.

Airlite overview mic/line selector
Gebruik de mic/line-schakelaar om te switchen tussen je microfoon en de lijningang.

Computer aansluiten

De kanalen 4 t/m 7 beschikken naast de line-in, ook over USB-in waarmee je audio af kunt spelen vanuit je playoutsoftware. De signalen voor deze 3 kanalen worden over 1 USB-kabel getransporteerd. De kabel die je hiervoor nodig hebt wordt ook wel een USB-printerkabel genoemd. Deze heeft aan 1 kant een USB-B-connector die je aansluit op de USB-poort met label ‘USB main’ op de Airlite.

De andere kant van de kabel heeft een USB-A-connector die je aansluit op je computer. Steeds meer nieuwe PC’s beschikken alleen nog over de nieuwere USB-C aansluiting. In dat geval kun je een USB-A naar USB-C adapter gebruiken.

Airlite backpanel USB main
Gebruik de USB main-poort om je computer aan te sluiten.

Control Room Monitor (CRM) aansluiten

Voor het voorbeluisteren van het pre-fader signaal (Pre-Fade Listening of PFL) kun je een set actieve speakers aansluiten op de RCA-uitgangen met label CRM. Let op: De Airlite heeft geen gebalanceerde / XLR-aansluitingen voor je CRM. 

Airlite backpanel CRM
Gebruik de ongebalanceerde RCA-aansluitingen om je speakers aan te sluiten.

Master Out

In deze tutorial maken we geen gebruik van de Master Out. De output van de mixer gaat via USB terug naar de PC en wordt door de PC gevoerd aan onze streamingsoftware.